19 Ocak 2019

Sıkça Sorulan Sorular

OKUL SÜTÜ TÜKETİMİ


1. 
Okulda sütlerin hangi zaman aralığında tüketilmesi sağlanmalıdır?

Cevap: Okul müdürlüğünün belirlediği süt içim zamanında tüketilmesi sağlanmalıdır.


2. 
Öğrenci, okul sütünü okulun belirlediği süt içim zamanının dışında içebilir mi?

Cevap: Öğrenci okul sütünü, sadece okul müdürlüğünün belirlediği süt içim zamanında içmelidir.

3.Veli izni olduğu halde sütünü içmeyen öğrencilerin sütlerini, veli izni olup da kendine ait sütü içmiş olan diğer öğrenciler içebilir mi?

Cevap: Hayır. Veli izni olan her öğrenci, aynı gün içinde okulda belirlenmiş olan süt içimi zamanında sadece kendisine verilmiş olan 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT kutu sütü içmelidir.

4. Sınıflarda artan sütler ne yapılmalıdır?

Cevap: Süt dağıtan sınıf öğretmeni açılmamış sütleri, tutanakla Okul Sütü Komisyonuna teslim etmelidir.

5. Açılmış ancak tüketilmemiş sütler ne yapılmalıdır?

Cevap: Sınıfta süt içilmesi için belirlenen süt içim zamanında öğrencinin okul sütünü tüketmesi önerilmeli, sütünü bitirmediği takdirde, açılıp bitirilmeyen süt kutularının atık poşetine öğretmen kontrolünde bırakılması sağlanmalıdır.

6. Dağıtılan sütlerin boş kutuları, okul‐sınıf yararına değerlendirilebilir mi?

Cevap: Okul yönetimleri, yerel yönetimler ve çevre koruma vakıfları vb. ile işbirliği yaparak değerlendirebilir. Atıklar sınıf ve okul ortamını ve çevreyi kirletecek şekilde gelişigüzel bırakılmamalıdır.

7. Okul sütü dağıtıldığı gün okula gelmeyen öğrenciye, geldiği gün okul sütü verilebilir mi?

Cevap: Okul Kabul Komisyonu kararı ile tutanak tutulup, verilebilir.

8. Öğrenci devamsızlığı, rapor vb. nedenlerle artan sütler ne yapılmalıdır?

Cevap: Okuldaki artan sütler, İl Okul Sütü Komisyonunun uygun görüşüyle değerlendirilir.

Veli izni olan çocuklara süt verilmeyen diğer günlerde verilebilir ancak yine de tüketilemezse

İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, nakliyesini yüklenici firmaya yaptırmak şartıyla sütü eksik olan veya program sonuna kadar sütü bitirebileceğini taahhüt eden program kapsamındaki diğer okullara gönderebilir.

9. Süt içmesi için veli izni olan öğrenci, başka bir okula nakil olursa ne yapılmalıdır?

Cevap: İl Okul Sütü Komisyonu, il içi veya dışı, nakil gelen veya giden öğrencilere yönelik bilgiler Okul Sütü Modülüne yansıyacağından; sistem üzerinden öğrenci bilgileri aktarılacaktır.

10. Misafir öğrenciye süt verilebilir mi?

Cevap: Misafir öğrenciye, veli izni ve Okul Kabul Komisyonu kararı ile tutanak tutulup, okul sütü verilebilir.

Okul Sütü Haberleri

okul sutu soru ve cevap katalogu      2015 yılı okul sutu uygulama rehberi      2015 yılı okul sutu bılmenız gerekenler      2014 yılı okul sutu bılmenız gerekenler       2013 yılı okul sutu bılmenız gerekenler

ASÜD © (Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği) 2019.