22 Ocak 2022

Mikrobiyolojik Tehlikeler Nelerdir?

Mikrobiyolojik tehlikeler hastalık yaratan tehlikelerdir. Gözle görülmez mikroorganizmalardan kaynaklanır, çok etkili ve tehlikelidirler. Gıda güvenliğini sağlarken mikrobiyolojik tehlikelerin elimine edilmesi yapılması gereken en önemli husustur. Mantar, küf, mikrop, maya gibi mikroorganizmaların ortadan kaldırılması, etkisizleştirilmesi gerekir. Küf ve mayalar hem gözle hem de duyusal olarak görülebilir.

Bakteriler ise bizim için çok tehlikelidir çünkü genellikle gözle görülemez. Gerek kendileri gerekse ürettikleri toksinler bizi hasta edebilir. Toksinlerin vücutta aşırı birikmesi sonucunda kanserin oluşma olasılığı yüksektir.

ASÜD © (Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği) 2019.